Bács Zoltán, az egyetem kancellárja kiemelte: már két évtizedes a kapcsolatuk a ZeneTheatrummal, de eddig főként csak helyet biztosítottak a produkcióiknak az egyetemi Lovarda kulturális központban.
 
A kapcsolat most új szintre emelkedett, amit a névváltozás is jelez: az oDEon-ZeneTheatrum első saját, önálló produkciójában egyetemisták és az egyetem gyakorló általános, illetve középiskoláinak diákjai is fellépnek - jelezte a kancellár.
 
Végh Veronika produkciós igazgató hozzátette: a Diótörő 2.0 klasszikus mese 21. századi gyerekekre szabott musicalben a digitális világ jellegzetességei éppúgy jelen lesznek, mint a babák szimbolizálta hagyományos értékek.
 
A darabban három 8-10 éves testvérpár alakítja a főszerepet, kalauzolja a nézőket a digitális világban, amit öt óriás kivetítőn követhetnek a résztvevők, és választhatnak az "egerek és a babák között". Fellép az est során Bodrogi Gyula, a nemzet színésze is - ismertette a részleteket a producer.
 
Erdei Sándor, a hajdú-bihari területi gyermekvédelmi szakszolgálat igazgatója kiemelte: a megyében 1700 családból kiemelt gyermek él nevelőszülőknél, lakó-, vagy gyermekotthonokban.
 
Számukra kiemelt élményt jelent minden évben a ZeneTheátrum produkcióját megtekinteni, az idén minden korábbinál több, ezer lehet gyerek részese az előadásnak a Főnix csarnokban - fűzte hozzá.