A közleményben azt írták: az ötödik osztályos tanulók - szülői ajánlással - november 20-ig jelentkezhetnek a decemberben induló ingyenes képzésekre. A programba a diákok az iskolai oktatás mellett kapcsolódhatnak be.
 
A foglalkozásokon a mindennapi élethez kapcsolódó témákat játékos, gyakorlatorientált módon dolgozzák fel. A tanulók elsajátítják többi között az újraélesztés technikáját, megtanulják, hogyan kell bánni a pénzzel, megismerkedhetnek a robotika tudományával és a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek - ismertették.
 
A képzés az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetente szombatonként személyes jelenlétet igénylő játékos foglalkozásra épül. A tanulók beszédközpontú angol nyelvórákon és közösségi programokon is részt vesznek.
 
A tehetségfejlesztő munkát - mint írták - neves szakértők, Bagdy Emőke és Kádár Annamária szakpszichológusok is segítik.
 
A program a közoktatás mellett működő olyan képzési formát biztosít, amely felső tagozatos diákoknak nyújt iskolán kívüli tehetséggondozást, felkészítenek a továbbtanulásra és elősegítik a tudatos pályaválasztást.
 
A közleményben emlékeztettek: a tehetségprogram öt éve indult. Eddig nyolc városban, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten, Budapesten, Beregszászon és Sepsiszentgyörgyön nyitottak központot.
 
A képzéseken mintegy 700 diák vesz részt, a debreceni központban további 25 diák csatlakozhat hozzájuk.