A debreceni vállalkozások, szervezetek és az önkormányzat példaértékű összefogásának eredménye, hogy a Debreceni Karitatív Testület idén is 3500 csomagot juttathat el a nehéz körülmények között élőknek. Az akcióhoz a debreceni önkormányzat egymillió forinttal járult hozzá.

Az eseményen Széles Diána alpolgármester kiemelte, hogy a Debreceni Karitatív Testületnek ez az ötödik nagy, karácsonyi adománygyűjtési akciója. A „kék vödör” akció egy debreceni érték, mely az évek során ismertté vált a városban. Fontos még, hogy az adományokat az önkormányzat nem óriási hipermarketektől vásárolja, hanem a debreceni vállalkozásoktól. A Debreceni Karitatív Testület karácsonyi szereteakciója így egy helyi knowhow, ami rendkívül hatékonyan működik. A Testület szeretné ösztönözni és felkarolni azokat, akik segítségre szorulnak, legyen szó nagycsaládosokról, hajléktalanokról vagy bárkiről Debrecenben, akinek támogatásra van szüksége, ezért a Testület egész évben figyelemmel kíséri mentoráltjait, hogy az ő igényeik alapján állítsák össze ezeket a csomagokat.

Az elkészített csomagokat több helyszínen és több időpontban osztják szét karácsony előtt a rászoruló családoknak. A karácsonyi adományozások során a nyolc kilogrammos, tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, száraztészta, olaj, tea, konzerv, édességek és tisztítószerek) összeállított csomagot azok kapják meg, akik a Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteinek, az önkormányzat családsegítő intézményeinek, valamint a város szociális osztályának gondozottjai közé tartoznak.