Pappné Gyulai Katalin az MTI-nek elmondta: intézményeikben megfelelő a tanulók és a munkatársak egészségének a védelme, amelyhez a kormány biztosítja a szükséges eszközöket, fertőtlenítőszereket.
 
Hozzátette: az óvintézkedéseknek - intézményi járványügyi eljárásrend, kézfertőtlenítő pontok kialakítás, szünetek utáni folyamatos fertőtlenítés, takarítás -, valamint a diákok és a pedagógusok felelősségteljes magatartásának is köszönhető, hogy az iskoláikban tanuló 16 863-ból fiatalból 23 a covid-fertőzött, a diákok 0,1 százaléka, és a 704 osztályból csupán hétben van digitális, tantermen kívüli oktatás.
 
Pappné Gyulai Katalin elmondta azt is, hogy a napokban osztják ki a digitális hőmérőket, de néhány intézményben - mint ahogy Bagamérban is - már korábban tesztelték az eszközöket annak érdekében, hogy lássák, miként tudják gyorsítani, hatékonnyá tenni a beléptetést.
 
Valamennyi iskolában a megszokottól több kaput nyitottak ki, több intézményben úgynevezett csúsztatott csengetési rendet vezettek be, két iskolában pedig 8 óra helyett 8.30-kor kezdődik a tanítás - sorolta a tankerületi igazgató.
 
A bagaméri tapasztaltokról szólva hozzátette: a tesztidőszak alatt szűrtek ki magasabb hőmérsékletű diákot, ami hozzásegített a helyi eljárásrend kialakítására, és ennek eredményeként olyan megállapodás született, hogy ilyen esetben a háziorvos soron kívül azonnal fogadja és ellátja a kiszűrt gyereket.
 
Figyelemre méltónak nevezte Pappné Gyulai Katalin azt a bagaméri ötletet, hogy a járólapokra felfestett üzenetekkel - "Moss gyakran kezet!", "Ne lépj a sarkamba, tarts távolságot!" - is segítik a diákokat.