Áprilisban Papp László hirdette meg a Debrecen, a mi kertünk akciót, amelynek lényege, hogy városi összefogással bővítsük és tartsuk tisztán zöldterületeinket. A kezdeményezés keretén belül öt év alatt tízezer fát ültetünk el.

Az akcióhoz csatlakozott  Cívis Városért Egyesület, 2019. december 14-én 36 fát vásárolt saját költségen és ültetett el önkéntesekkel, a városrész önkormányzati képviselőjével, Komolay Szabolccsal és Pósán Lászlóval, a városrész országgyűlési képviselőjével.

A platán, vörös tölgy, tulipánfa, rózsaszín virágú vadgesztenye, gömbkőris és hárs facsemetéket a Széna téren, a Cseresznye utcai Református gyülekezeti Központ melletti játszótéren, valamint a Szentes utcán ültették el.

A fásítási program jótékony hatású a levegő minőségére is, mert a fák képesek megkötni a szállóport is, ezzel tisztítva a városi levegőt. A fásítási programhoz idén csatlakoztak debreceni vállalatok, intézmények, civil szervezetek, baráti társaságok is, így növelve a kezdeményezés sikerességét is. Két hete a Wesselényi.lakótelepen ültették el az idei ezredik fát. A Debrecen, a mi kertünk akció jövő évben is folytatódik, mint ahogy további városrészekben: az Újkertben, a Tócóskertben, a Tócóvölgyben, a Petőfi téren, a Bem téren, a Sóház városrészben is lesz Zöld város program, melynek keretében fákat ültetnek.