Június elején indult el az idei járdajavítási és járdaépítési program Debrecenben, amelynek első ütemére 40 millió forintot fordít az önkormányzat. A járdajavítás a múlt héten a Csillag utcán kezdődött, a járdaépítés pedig ezen a héten a Monostorpályi úton.

A Kertségi Fejlesztési Program kiemelt célja, hogy azokon a területeken is javítsa a lakhatási, közlekedési feltételeket, amelyek messzebb esnek a belvárostól. Ennek a törekvésnek része az, hogy új járda épül a Monostorpályi úton, a 175. és a 191. szám közötti szakaszon.

Az érintett 270 méteres szakaszon új betonlap-burkolatú járdát építünk ki, amely után a paci buszfordulóig szilárd burkolat áll rendelkezésre a gyalogosan közlekedők részére. A járda növeli a közlekedés biztonságát és hozzájárul a városrészben élők életminőségének javításához – mondta Komolay Szabolcs.

A munkálatok 2020. június 15-én kezdődtek és időjárástól függően előre láthatóan ezen a héten befejeződnek. A beruházáshoz szükséges bruttó 3,4 millió forintot az önkormányzat saját forrásából biztosítja. A kivitelezés alatt kérjük az ott lakók és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését!