A vádlott 2017. szeptember végén 17:00 óra körül, kedvező látási- és fényviszonyok mellett egy forgalmas, négysávos debreceni úttesten vezette járművét.

Egy kijelölt gyalogátkelőhelyhez érve, a külső forgalmi sávban haladó jármű megállt a gyalogátkelőhely előtt, hogy elengedje a jobbról az úttestre lépő gyalogost. A vádlott eközben a belső sávban haladt, de nem adta meg a járókelőnek az elsőbbséget, a járművének bal első részével mintegy 39 km/h sebességgel elütötte a zebrán haladó sértettet.

A 16 éves fiú a baleset következtében a bal singcsont nyílt törését, a jobb mellkasfal, a bal könyök és a bal térd zúzódását és hámhorzsolását szenvedte el, amely sérüléseinek gyógytartama 10-12 hét.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő és egyébként 15 éve vezetői engedéllyel rendelkező vádlottal szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki, és a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.