Herczegh Anita, a Miniszterelnökség Báthory utcai épületében tartott, civileknek szóló véradáson arra hívta fel a figyelmet, hogy a véradásra mindig szükség van, ugyanakkor koronavírus-járvány miatt "más dimenziót is kapott". Azt mondta: az emberi szervezet a vérrel "ingyen gyógyszert, gyógyhatású készítményt termel", amire most nagy szükség van.

A köztársasági elnök felesége azt kérte, hogy aki tud, csatlakozzon a mostani kampányhoz. 

Emlékeztetett arra, hogy a mostani már a negyedik állomása a civil véradási kampánynak és örvendetesnek mondta, hogy ezeken egyre többen jelennek meg.

Kérdésre elmondta azt is, hogy már több mint 40 alkalommal adott vért, először egyetemistaként, és semmilyen negatív hatását nem érezte.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára közölte: keddtől országszerte 24 helyszínen, az államtitkárság civil irodáiban várják a véradókat még több napig.

A legutóbbi civil véradáson már 700-nál többen vettek részt - mondta -, hozzátéve, bíznak abban, hogy az egyre több véradónak köszönhetően hozzájárulhatnak életek megmentéséhez. Közölte, reméli, hogy a kampányaik során a véradók száma eléri majd az 1000-2000-et.

A civil államtitkárságnak ugyan nem feladata a véradási kampányok szervezése, de rendkívül fontosnak gondolták, hogy a kezdeményezés élére álljanak, hiszen a világjárvány miatt az egészségügyben most minden vérkészítmény jól jön - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.