Lucski Zsófia emlékeztetett rá: a Nemzeti Örökség Intézete minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre hívja fel a figyelmet. A programban Debrecen is érintett: a Református Nagytemplom és a Református Kollégium együttesen kapta meg a Nemzeti Emlékhely címet. A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre és az abból adódó korlátozó intézkedésekre tekintettel az idei eseményt nyár végére halasztotta a Nemzeti Örökség Intézete.
 
A két érintett debreceni helyszínen minden évben színes programokkal és kedvezményes jegyekkel várják az érdeklődőket. Bár az intézmények már év elején előkészítették idei programtervüket, március közepe óta zárva tartanak, így a május 9-i programot sem tudják megvalósítani. A helyi szervezők mégis szerettek volna megemlékezni az Emlékhelyek napjáról, ezért online kvízjátékra hívják azokat, akik szeretnék felmérni az intézményekkel kapcsolatos tudásukat.
 
Lucski Zsófia hozzátette: a játék kitöltői között ajándékcsomagokat, valamint - amint lehetőség nyílik rá - kávézással záruló, a két intézményt bemutató tárlatvezetést sorsolnak ki. Az online kvíz elérhetőségét, valamint a nyertesek nevét is a debreceni Református Nagytemplom közösségi oldalán és a Református Kollégium nagykönyvtárának oldalán teszik közzé.